22ste  Klaverbladwandeling

 Rillaar

Donderdag 28 maart 2024

Voor de 22ste Klaverbladwandeling vertrekken we dit jaar vanuit de zaal Kortakker in Rillaar

Rillaar is een dorp in de Belgische provincie Vlaams-Brabant en een deelgemeente van de stad Aarschot.

Rillaar ligt langs de rivier de Demer en wordt doorstroomd door de beek de Motte. In de omgeving zijn er getuigenheuvels waaronder de Konijnenberg van ruim 50 meter in het noorden, terwijl in het zuiden hoogten tot ruim 60 meter worden bereikt.

 

De wandeling bestaat uit 4 parcours: een van 5 km geschikt voor minder mobiele personen alsmede nog 3 parcours van respectievelijk 7 – 8 en 10 km

Je kan de lussen onderling combineren, zo kom je aan een totale wandelafstand van bijna 30 km

 

5 km: Dit parcours is geschikt voor minder mobiele wandelaars en eventuele kinderwagens.  Je wandelt rond de Konijnberg. Via rustige wegen, Pals, Rommelaar en Wijnberg, kom je terug in de startzaal aan.

7 km: Je vertrekt langs de Molenvoetweg in de richting van de watermolen. De tocht gaat verder door veldwegen naar de Langestraat om daarna via Dikkebus en het Zoot  en de Molenvoetweg terug te keren naar de startzaal.

8 km: Het parcours gaat in de richting van de Demer. Via prachtige veld- en boswegen, kom je aan de oever van de Demer. Vandaaruit wandel je verder in de richting van Langdorp, via de Broekgatweg en de Wijnberg kom je terug in de zaal te Rillaar.

10 km: je vertrekt samen met de 8 km. Na de splitsing wandel je verder naar het Roth waar je de N10 oversteekt. Daarna volg je de Molenstraat, eikenstraat tot aan de brug over de E314 in de Jennekensstraat. Vandaar wandel je langs boswegen en voorbij het crossparcours aan de Tienbunder.  Je wandelt terug naar de startzaal via de Heiken en de Marktweg.

PANNENKOEKEN: In de startzaal kan je genieten van onze lekker verse “à la minute” gebakken pannenkoeken.  Je kan ze best bestellen vóór je vertrekt, want zo ben je er zeker van dat de pannenkoeken voor u gereserveerd zijn.

OPENBAAR VERVOER: De wandeling is ook te bereiken met het openbaar vervoer de Lijn

Voor de busdiensten van de lijn, kan men zich best informeren door te bellen naar de Lijn Vlaams-Brabant 016/31 37 11 of op te zoeken op de website www.delijn.be/nl/routeplanner

Er is een bushalte in het centrum van Rillaar: halte Rillaar kerk, op 200 meters van de startzaal. Volgde pijlen met inschrijvingen wandeltocht.