20ste  Klaverbladwandeling

voetgangersbrug te Langdorp

dorpszicht Langdorp

de bossen rond Langdorp

21ste  Klaverbladwandeling

 Langdorp

Donderdag 30 maart 2023

De 21ste Klaverbladwandeling vertrekt traditioneel vanuit de zaal Demervallei aan de  Langdorpsesteenweg 329 – 3201 Langdorp.

Vanaf de startzaal ontworpen wij 4 lussen: een tocht van ongeveer 4 km voor minder mobiele personen alsmede nog 3 parcours van respectievelijk 5 – 8,5 en 11,5 km voor de andere wandelaars.

Op de 11,5 km is er halverwege, in het gehucht Bergvijver, een rustpost voorzien in de zaal “Ter Klasse”. Hier kan je nog een extra lus van 8 km maken. Je wandelt dan een totale afstand van 19,5 km.  Door vanaf de startzaal in Langdorp de 8 km nog bijkomend aan uw tocht toe te voegen kom je aan een wandelafstand van ruim 26 km.

 

4 km – mindermobiele wandelaars:

Dit parcours bestaat uit een mix van verharde wegen en mooie verharde bospaden.

 

  5 km: 

Is een verkorting van de 11 km – via de overzijde van de Demer trek je eerst de door de Rillaarse Demerbroeken. Je wandelt langs het riviertje de Motte om daarna via het waterwinningsgebied op de Demerdijk te komen. Van hieruit keer je terug naar de startzaal.

 

  8,5 km: Je vertrekt door de Demerbroeken en wandelt over enkele Langdorpse heuvels en door prachtige bossen. Via de Bosberg keer je terug naar de startzaal.

.

11,5 km: De wandeling vertrekt over de wandel-fietsbrug aan de Demer. Via de Broekgatweg en Wijper wandel je naar en kruis je de Diestsesteenweg. Na de oversteek van deze drukke baan loopt het parcours verder via Haterbeek om langs Schoonhovenbos, de rustpost “Ter Klasse” in Bergvijver te bereiken.

Na een verdiende rustpauze daal je via de Leiberg af naar de Mottevijver en het Schoonhovenpark en stapt langs het riviertje de Motte om daarna via het waterwinningsgebied op de Demerdijk te belanden. Van hieruit komt de startzaal weer stilaan in het zicht.

 

19,5 km / 11,5 km + Extra lus 8 km: Enkel mogelijk vanuit de rustpost in Bergvijver. Deze wandeling gaat in de richting van Gelrode, je doet de ’s Hertogenheide aan en keert tenslotte terug naar de rustpost.

 

PANNENKOEKEN: In de startzaal kan je genieten van onze lekker verse “à la minute” gebakken pannenkoeken.  Je kan ze best bestellen vóór je vertrekt, want zo ben je er zeker van dat de pannenkoeken voor u gereserveerd zijn.

 

OPENBAAR VERVOER: De wandeling is ook te bereiken met het openbaar vervoer.

Het station van Langdorp ligt op een ca. 700 meter van de startzaal, volg de pijlen “Inschrijving wandeltocht”.

Voor de busdiensten van de lijn, kan men zich best informeren door te bellen naar de Lijn Vlaams-Brabant 016/31 37 11 of op te zoeken op de website www.delijn.be

Er is een bushalte in het centrum van Langdorp op enkele meters van de startzaal.