Klaverbladwandeling

Langdorp

19de Klaverbladwandeling


proef van onze lekker pannenkoeken


Vergeet ze niet te bestellen voor je wandeling .

Zo ben je zeker van je portie


19e Klaverbladwandeling

Langdorp

Donderdag 26 maart 2020

De Klaverbladwandeling gaat dit jaar door op donderdag 26 maart 2020. We vertrekken voor de 19de maal vanuit de zaal Demervallei in Langdorp. De tocht situeert zich in de prachtige omgeving van Langdorp en zijn gehuchten.

Je kan kiezen uit de afstanden 4 - 5 -6 – 9 –12- 18 – 20 – 26 km.

Vanaf de 9 km is er een rustpost voorzien. Voor de 9 km heb je als rustpost de startzaal. Vanaf de 11 km wandel je naar de rustpost Heidebloem in de Gijmel (Langdorp). Met de 18 en 20 km doe je de rustpost 2 maal, en voor de 26 km, 3 maal aan.

Langdorp is gelegen op de grens van het Hagenland en de Zuiderkempen, het is bij het grote publiek gekend als licht heuvelachtig u met prachtige bossen en natuurgebieden.

Het is een echt wandelparadijs. Wij hebben dan ook enkele mooie parkoersen uitgestippeld waarvan je kan genieten.

4 km (3,7 km): We voorzien voor de wandelaar die graag het wat rustiger aan wil doen een parkoers van minder dan 4 km. Wegens de hevige regenval van de laatste weken en hier en daar een overstroming in de Demervallei hebben we het parkoers verlegd naar een droger gedeelte.

5 km (4,7 km): Dit parkoers is geschikt voor rolwagens , kinderwagens en minder mobiele wandelaars. Het parkoers is grotendeels verhard. Je wandelt via de flank van de Demervallei in de richting van Aarschot(Bekaf) vandaar kom je via de linkeroever van de Demer terug naar de startzaal

6 km (5,5 km): Samen met de andere afstanden ga je via de flank van de Doornberg (van hieruit heb je een mooi uitzicht op de Demervallei) naar de Wandelaarsstraat en de Bloemberg.

Via de afdaling naar het centrum van Langdorp en zicht op de Demervallei kom je terug in de startzaal aan.

9 km: De 9 km(9,2 km) is een combinatie van de 4 (3,7 km)en 6 km (5,5 km). Je rustpost is dan voorzien in de startzaal.

12 km(11,5 km): Aan de splitsing met de 6 km., gaat je parkoers verder over de spoorwegbrug ( de Ezelbrug in de volksmond). Na enkele paden en rustige wegen(6,5 km) kom je aan in de rustpost “Heidebloem”. Nadien wandel je verder in de richting van de Bosberg. Hier maak je de oversteek om daarna af te dalen naar de startzaal (5 km).

18 km (17,5 km): De 18 km bestaat uit de 12 km + een lus van 6 km vanuit de rustpost. Deze lus brengt je naar het natuurgebied de Blakers om daarna via veld en boswegen terug te keren naar de rustpost “Heidebloem” in de Gijmel.

20 km (19,5 km): De 20 km bestaat uit het parkoers van de 12 km + een lus van ongeveer 8 km vanaf de rustpost. Deze lus gaat naar de Heimolen, Steenheuvels, Kabouterland om daarna via de Meren en de Langdorpse bossen terug te keren naar de Gijmel.

26 km (25,5 km): de 26 km wandel je de eer naar de rustpost en volg je daarna de extra lussen van ongeveer 6 en 8 km vanaf de controlezaal, zoals ze hierboven beschreven staan.

Terug in de startzaal kan je proeven van onze befaamde lekkere pannenkoeken.

Best vooraf bestellen aan de kassa. Zo ben je zeker van je portie bij aankomst..

voetgangersbrug te Langdorp


dorpszicht op Rillaar


onder de Konijntjesberg Rillaar


dorpszicht Langdorp


de bossen rond Langdorp


smullen van de lekker pannenkoeken