Klaverbladwandeling te Langdorp

18de Klaverbladwandeling


proef van onze lekker pannenkoeken


Vergeet ze niet te bestellen voor je wandeling .

Zo ben je zeker van je portie


18de Klaverbladwandeling te Langdorp

Donderdag 28 maart 2019

De 18de Klaverbladwandeling vertrekt vanuit de zaal “Demervallei“ te Langdorp en gaat dit jaar richting Rillaar (deelgemeente van Aarschot).

Je kan kiezen uit de volgende afstanden: 5-10-14-17-22 km.

Voor de kortste afstand, de 5 km, blijven we in Langdorp. Dit parcours gaat door de Langdorpse bossen om via de “Bloemberg” en over de “Doornberg” terug te keren naar de startzaal.

De 10-14-17-22 km vertrekken door de toegangspoort van het wandelgebied “de Merode” en gaan naar de rustpost in Rillaar.

Onderweg vindt u prachtige zandsteenheuvels en natuurgebieden, waar je prachtige uitzichten hebt over het dorp, de Demer – en Motte vallei.

Rillaar is een echte parel aan de Demer.


De 14 en 22 km slaan onderweg af. Over de “Konijnenberg” wandel je in de richting van het gehucht “Rommelaar”. Aan het uiterste punt van de wandelingen kom je even terug aan de Demer, vandaar uit ga je dan naar de rustpost. Onderweg kom je nog voorbij de “watermolen van Leefdaal”.

Vanuit de rustpost maken de 17 en de 22 km een lus. Je wandelt er naar het “Tienbunderbos” en over de “Tienbunderberg” in de richting van de snelweg, via het pad ernaast, keer je door de “Oudenbos” terug naar de rustpost

Alle afstanden keren terug naar de rustpost via het gehucht de “Huiskens”, nadat je door enkele prachtige mooie holle wegen hebt gewandeld, stap je naast de Motte en door het natuurgebied “achter Schoonhoven” terug naar Langdorp langs de oever van de Demer.

Terug aangekomen in de startzaal kan je genieten van lekkere pannenkoeken. Koop uw pannenkoeken bon vóór het vertrek van uw wandeling, dan worden ze voor u gereserveerd.


voetgangersbrug te Langdorp


dorpszicht op Rillaar


onder de Konijntjesberg Rillaar


dorpszicht Langdorp


de bossen rond Langdorp


smullen van de lekker pannenkoeken