Frikadellentocht Herselt

13de Frikadellentocht te Herselt

zaterdag 11 januari 2020

Startzaal: Parochiezaal Herselt, Vest, 5.

Afstanden 4 - 6 - 8 - 12- 20 Km

Inschrijven kan van 07.00 tot 15.00 u.

Prijs: 2,00€ Sticker: 0,30€

Leden erkende wandelfederatie: 0,50€ korting.

Herselt is een gemeente in provincie Antwerpen met veel groen en vooral veel bos: meer dan 1/4e van het oppervlak is bebost. Er zijn niet veel Vlaamse gemeenten die beter doen.

Het centrum is gelegen in een dal tussen 7 heuvels; een wandeling die van daaruit vertrekt moet altijd over een of meer “bergen”.

Wat uitleg over de wandeling: er zijn de volgende afstanden te doen: 4 – 6 – 8 – 12 – 20 km.

- De 4 km is volledig verhard, gaat zuid westwaarts, is uitermate geschikt voor rolstoelen en buggy's. Dit door heel wat groen en enkele mooie vergezichten. Dit is een volledig aparte lus, als je meer dan 20 km. wil doen, doe dan deze lus erbij.

- De 12 km gaat zuidoostwaarts, over Molenberg en Kapittelberg langs de Schrieken over de provinciegrens (Vlaams Brabant) naar Wolfsdonk (deeldorp van Aarschot). In de controlezaal aldaar (iets over halfweg) kunt U wat pauzeren, om dan terug te keren naar de startzaal via Blaubergse weggetjes en weer de Kapittelberg over .

- De 20 km. gaat over hetzelfde traject als de 12 km., maar maakt een extra lus in Wolfsdonk: dit richting Heimolen; dus weer veel bospaadjes.

- De 6 en de 8 km: volgen het eerste deel en het laatste deel van het parcours van de 12 km. Halfweg is er telkens een verbinding die voor de aangegeven afstand zorgt.

Na de wandeling kunt U in de startzaal genieten van onze lekkere frikadellen met krieken aan een zeer democratische prijs. Wilt U zeker zijn van een portie: bestel deze voor je met je wandeling start.

Herselt: een wandelparadijs: gastvrij en groen!

Bron foto: Ons kookboek.be