Frikadellentocht Herselt

14de Frikadellentocht te Herselt

zaterdag 14 januari 2023


vertrek: 08.00 - 15.00u.

Startzaal: Parochiezaal Herselt, Vest, 5.

Afstanden: 4 – 7 – 13 – 17 – 20 km

Herselt is een rustige gemeente gelegen in de Zuiderkempen met veel bossen (26% van totaal oppervlak) en meerdere natuurgebieden; het is daarom niet moeilijk om hier mooie wandelingen uit te stippelen. In de vorige jaren werd meestal in de oostelijke richting gewandeld (de Merodebossen); deze keer gaat het meer noordwaarts richting Westerlo.


- De 13 km. Gaat langs VTC De Mixx richting Zoerle-Parwijs, vervolgens langs de Grote Nete richting De Beeltjens In Westerlo. Na de oversteek over de voetgangersbrug kunnen we gaan rusten in de Asberghoeve. Dan keren we terug naar Herselt, weer deels langs de Grote Nete om dan via natuurgebied Asbroek over het vlonderpad terug te keren naar de startzaal.

90% van dit parcours is onverhard.


Met de 17 en de 20 km kun je natuurgebied De Beeltjens vanuit de rustpost nog verder ontdekken, met een kleine (4km), of een grote (7 km) lus, om daarna terug op de rustpost aan te komen

.

- De 7 km. Is het eerste deel van de 13 km. tot de Grote Nete, om dan ook via Asbroek en vlonderpad terug naar de startzaal te keren.


- De 4 km. Is een volledig verharde lus langs de Mixx en de Limberg, en is zeer mooi voor deze korte afstand.

Als corona het toelaat kun je na de wandeling proeven van onze lekkere frikadellen die jaarlijks een toenemend succes kennen. Smakelijk

Bron foto: Ons kookboek.be