Frikadellentocht  Herselt

15de Frikadellentocht te Herselt

zaterdag 06 januari 2024


vertrek: 08.00 - 15.00u.

Startzaal: Parochiezaal Herselt, Vest, 5.

Afstanden: 4 – 8 – 13 – 20 km

Herselt, een rustige gemeente gelegen in de provincie Antwerpen langs de boord van de Grote Nete, op de grens met Westerlo. 

Ongeveer 1400 ha van Herselt bestaat uit beboste oppervlakten. Dit is circa 1/4 van de totale oppervlakte. Herselt omvat derhalve ook verschillende grote landschappeliijke, bosrijke en natuurgebieden: Asbroek, Hertberg, Varenbroek, Helschot en de Langdonken

De parcours van 4 – 8 – 13 en 20 km vertrekken vanuit de Herseltse Parochiezaal in het Centrum. Voor de 13 en 20 km is er een rustpost voorzien in het gehucht Bergom. 


In de nabije omgeving van de startzaal is er voldoende parking. Volg de aanwijzingen van onze parkeerwachters, zij zullen je begeleiden naar een geschikte parkeerplaats. 


4 km: Geschikt voor rolwagens en kinderwagens. Je wandelt door de Vest in de richting van het Vrijetijdscentrum “de Mixx”. Via de Limberg, Dieperstraat en Kerkstraat keer je terug naar de startzaal. 


8 km: Je stapt richting van de rotonde, steekt deze over en wandelt verder via Achter de Hoven naar het Veerlepad, Vuldershoek en Kapittelbergstraat om daarna via het Stap terug te keren naar de startzaal.  

De 8 km kan men ook combineren met de 13 of 20 km, het grootste gedeelte loopt over een apart parcours. 


13 km: Je vertrekt eveneens naar de rotonde om via het Veerlepad, na de splitsing met de 8 km, verder te stappen door het gebied Hertberg en de Merodebossen naar de rustpost in Bergom, Onder den Toren. 

Na de rustpost keer je via de vele bospaden van de Merodebossen terug naar de start in de Parochiezaal. 


20 km: Je volgt het parcours van de 13 km, tot aan de rustpost in Bergom en maakt ter plaatse via de Hoge Dreef nog een lus in de richting van het Varenbroek. 

 

Frikadellen met krieken: Na de wandeling kunt u in de startzaal genieten van onze lekkere frikadellen met krieken aan een zeer democratische prijs.  

Wilt u zeker zijn van een portie, bestel deze voordat je met de wandeling start. 

 

Herselt een wandelparadijs: gastvrij en groen! 

 

De startzaal is te bereiken met het openbaar vervoer van De Lijn, halte dorp Herselt. Vanaf deze halte (ca. 200 m van de startzaal) volg je de pijlen “Inschrijving wandeltocht”. 


  Bron foto: Ons kookboek.be