wandeltochten‎ > ‎

Klaverbladwandeling te Langdorp

17e Klaverbladwandeling te Langdorp 

 

Donderdag 29 maart 2018


Verschillende van onze leden waren het er na elke clubwandeling langs een deel van het Klaverblad-parcours  grondig over eens: een mooie tocht die bij de wandelaars zeker in de smaak zal vallen. Hun mening werd in de startzaal te Langdorp en de  rustpost te Bergvijver meermaals bevestigd door wandelaars-streekgenoten en andere van heinde en verre komende stappers die naar het Hageland waren afgezakt. De felicitaties die wij hier mochten in ontvangst nemen, komen in de eerste plaats eigenlijk toe aan onze parcoursmeester Johan.

Het is uiteraard altijd prettig om dergelijke positieve geluiden te horen, maar toch duiken er spijtig genoeg bij tochtorganisaties meermaals bepaalde individuen op die proberen roet in het eten te gooien. Ook nu was dit het geval. Op het parcours van de 10 km, richting rustpost, bleken bij het aanbrengen van de definitieve signalisatie enkele voorlopige richtingpijltjes verdwenen en het was voor de pijlers toen even zoeken om het juiste pad te houden. ’s Anderdaags signaleerden vroege wandelaars op hetzelfde parcoursgedeelte het ontbreken van enkele signalisatiepijltjes. Vandalenstreken waar naar verluidt ook andere clubs wel eens mee te maken hebben.

Weersvoorspellingen zoals: we verwachten regen, buien en daarna wisselvallig, of het blijft overwegend droog, waren in de dagen vóór de wandeldag ook niet helemaal geruststellend. Door de regen van ‘s nachts tevoren lag het parcours op verschillende plaatsen zwaar en glibberig. Het weer viel uiteindelijk nog best mee, want tot in de late namiddag was de zon regelmatig van de partij. Rond het middaguur picknickten aan de controlezaal zelfs enkele wandelaars buiten op ons inderhaast klaargezet terras.

Toen er rond 15u00 toch een plensbui viel en in de startzaal de inschrijvingen afgesloten werden stond de teller op 726 wandelaars. 

Wij danken al ons vrijwilligers die massaal hun diensten voor de club aanboden, wij hopen dat jullie van deze wandeling hebben genoten en verwachten jullie terug op onze volgende organisatie op zondag 7 oktober 2018 de 16de wandeling "tussen Demer en Nete" .

foto's van de wandeling vinden jullie op   http://photos-marches.blogspot.be/


routebeschrijving naar de zaal

SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
Comments